De titel van deze wagen is HET LEVEN IN HET "KOOIVELD" TIJDENS HET OORLOGSGEWELD. Maar de wagen was meer dan alleen dit tafereel. Het was een dubbele wagen voort getrokken door een tractor die ook was versierd. En er reed nog een versierd volkswagenbusje mee met een grote luidspreker erop, om het nodige om te roepen voorop dit busje stond HIER RADIO ORANJE.

Slachter is Jan Maarse - Olde Vrakkink (op de rug gezien), man met bril links is waarschijnlijk Jan Wallerbos (Waterdijk), staand midden op is Jan Asschert en rechts is Johan Huinink (Valkenborg) aan het karnen.

Anekdote
( bron: Henk te Bogt )
Vooraf hadden de dames afgesproken dat ze de dag na de optocht bij elkaar zouden komen om het geslachte varken "in te pakken en in de diepvries te doen". Maar....... Het was in die tijd verboden om in het openbaar te slachten en het te slachten dier moest vóór de slacht levend gekeurd worden. Dat levend keuren was dus niet gedaan en daar kreeg een keurmeester van de COVECO weet van. Deze keurmeester heeft de jongens bezocht en het geslachte varken moest ingeleverd worden. Ook de ingewanden die ergens gedumpt waren hebben ze ook moeten ophalen en inleveren. Het hele feest van "inpakken en in de diepvries doen" ging een dag later dus niet door.